(Danish text) Fremtidsdruk på fjern planet

 

øl Hjemstavn ale Rugemødrene på Raktus 300ppi

Fremtidsdruk på fjern planet

I René Birkholms tegneserie ”Rugemødrene på Raktus” er man langt væk. Handlingen foregår på en fjern planet 200 år ude i fremtiden. Meget er sært og anderledes med fremtids-dingenoter og bizarre væsner. Men der findes også mennesker og helt almindelig jordnære ting og problemer fra vor egen tid.

Der skal for eksempel betales for husleje og strøm. Og hovedpersonen Chili bliver edderspændt da hans isenkram går ned, fordi han ikke har betalt sin elregning. Nu skal han klare sig uden holografisk tv og drømmeforstærker.

Så kan han trøste sig med en kop gammeldags kaffe. I hans rodede lejlighed hænger den kendte plakat for Cirkel Kaffe med det ikoniske logo med en afrikansk kvinde.

Der er også øl og druk. Når noget skal fejres drikkes der igennem i et ale-bryg ved navn ”Hjemstavn”. Der er tale om en virkelig ale fra vor egen tid. Bryggets navn har en pointe i fortællingen, som ikke skal afsløres her.

Kunstneren bag tegneserien har en ide med de såkaldte anakronismer. Ved at anvende genkendelige elementer fra fortiden er det hensigten at skabe nærvær og realisme i fortællingen.

Vores nutidige rigtige verden er fuld af ”fortidslevn”. I bybilledet for eksempel, hvor gader med brobelægning og gamle huse med sprossevinduer og bindingsværk ses ved siden af moderne bygninger i glas og metal.

”Rugemødrene på Raktus”
ISBN 978-87-999308-0-7
82 sider, forlaget AZOBE BOOKS
Kan købes på denne hjemmeside samt i bogforretninger over hele landet.

Produktplacering Cirkel Kaffe i tegneserieHovedpersonen Chili kan lide kaffe og på væggen i hans noget ulækre lejlighed hænger en plakat med den ikoniske Cirkel Kaffes logo, det afrikanske kvindehoved.

strømafbrydelse.png

Hovedpersonen Chili bliver edderspændt da hans isenkram går ned, fordi han ikke har betalt sin elregning. Nu skal han klare sig uden holografisk tv og drømmeforstærker. Shit!

Forside på tegneserien “Rugemødrene på Raktus” af René Birkholm.